5 trendova koji će vašu kupaonicu pretvoriti u savršenu spa oazu

Izvor : www.elle.hr/elle-decoration/5-trendova-u-kupaonici-keraterm/

Tražite inspiraciju za uređenje kupaonice? Trendovi u uređenju vaše spa oaze za ovu godinu su posvećeni skladu u miješanju različitih tekstura i boja te neobičnim i pametnim rješenjima. Zvuči komplicirano? Zapravo je vrlo jednostavno, a ako se držite ovih pravila – ne možete pogriješiti.

 

Kontrast boja

Crni detalji poput velike keramičke ukrasne pločice, crne mješalice ili pak okvira ta tuš kabinu – odlično se slažu s bijelim sanitarijama. Tamni detalj tako ističe ljepotu bijelih predmeta u kupaonici. Slobodno se poigrajte sa svijetlim nijansama, a onda ih samo naglasite nekim crnim detaljem. Idealno rješenje za sve veličine kupaonice.

Ugradbeno osvjetljenje

Pri tome ne mislimo na spuštene stropove s ugrađenim ledicama, ove godine su hit ugradbena svjetla u zrcalima. Naglasak je na jednostavnosti i pametnim rješenjima – koja će osvijetliti kupaonicu, ali i kroz igru svjetla istaknuti njene adute.

Neobični oblici kupaonskih kada

Na ugradbene kade smo zaboravili još prošle godine, kada su samostojeće bile must-have. Ove su godine trendovi otišli korak dalje, stoga su IN kade neobična oblika (nisu više pravokutne ili okrugle). Ovakva je kada definitivno fokusna točka dizajna svake kupaonice.

Sobni namještaj u kupaonici

Nije neobično danas u kupaonici pronaći sofu, tabure ili pak stol. Zašto je to logično rješenje u dizajnu? Jer se takvim detaljem transferira toplina tih komada namještaja na samu kupaonicu, koja je često zbog mramora – hladna. No, namještaj za kupaonicu mora biti namijenjen njenim uvjetima, stoga će i mramorni stol naposljetku dati toplinu i eleganciju toj prostoriji.

Velike mramorne površine

Dramatična pozadina od tamnog mramora pokazuje snagu koju imaju mramorne ploče. One stvaraju vizualnu dimenziju i kontrast sa svijetlim sanitarijama, koje smo već spomenuli na početku članka.

Za više inspiracije posjetite Kera Term trgovinu u Jadranskoj aveniji 9 (blizina Arena Centra) u Zagrebu. Riječ je o novom showroomu na čak 2.500 m2. Ondje možete pogledati nove kolekcije kupaonske i sanitarne opreme, namještaja, keramičkih pločica, sustava za grijanje i hlađenje vode i prostorija te još mnogo toga.

Ideje i trendove u uređenju kupaonice možete pronaći na Kera Term Instagram profilu, a informacije o najnovijim akcijama i posebnim ponudama na Kera Term Facebook profilu.

 

Join The Discussion

Compare listings

Compare