5 TRIKOVA ZA UREĐENJE MALIH STANOVA: Kako maksimalno iskoristiti prostor na raspolaganju i učiniti ga vizualno većim

Trikovi za uređenje malih stanova | Elle Decoration

 

5 TRIKOVA ZA UREĐENJE MALIH STANOVA: Kako maksimalno iskoristiti prostor na raspolaganju i učiniti ga vizualno većim

AUTOR: Amadea Kovač

14.09.2022. / 10:30

Uz ovih 5 trikova vaš će mali stan ili garsonijera izgledati prostranije i veće.

IZVOR: INSTAGRAM/ISPYDIY

 

Mali stanovi mogu biti izazovni za uređenje. Teško je dokučiti kako rasporediti namještaj, pronaći prostor u koji ćemo smjestiti višak stvari i koje detalje istaknuti, a koje skloniti.

Međutim, postoje trikovi kojima ćete vaš mali stan učiniti naizgled većim, svjetlijim i privlačnijim.

  1. Iskoristite prostor ispod kreveta

Prostor ispod kreveta možete iskoristiti kao spremište za višak stvari. Spremite kofere, posteljinu, sezonsku odjeću ili bilo što što vam zauzima dragocjeni prostor u stanu.

  1. Ukrašavajte po vertikali

Iskoristite vertikalni prostor u svoju korist. Dodajte galerijski zid ili policu na zid, to će privući pogled prema gore i učiniti da vaš stan/soba izgleda veći nego što jest. Izgradnja prema gore omogućava vam da više stvari stavite na svoje zidove, razmislite o organizaciji ili iskoristite ga za dekoraciju.

 

  1. Igra svjetla i tame

Ako kupujete novi namještaj, pokušajte se odlučiti za svjetlije komade jer će osvijetliti prostor. Svjetliji namještaj će odbijati boju, reflektirati je i dati vam svjetlije okruženje. Tamniji komadi upijaju svjetlost i čine vaš prostor turobnijim ako nemate puno prirodnog svjetla u stanu.

  1. Dodajte ogledala

Ogledala su nevjerojatna, a dodavanje reflektirajućih elemenata daje više svjetla vašem prostoru. Dobit ćete svjetliju okolinu, stan će djelovati veće i otvoriti prostor. Veliko zidno ogledalo bit će lijep dekorativni dodatak vašem prostoru!

  1. Dodajte zelenilo

Biljke će vam pomoći da oživite prostor. Imaju vrlo ugodan učinak i u manje prostore dodaju prirodni element. Postoji mnoštvo biljaka kojima nije potrebno puno svjetla ili prostora za rast.

Join The Discussion

Compare listings

Compare