7 razloga zbog kojih nam je potreban dizajner interijera

Izvor : www.elle.hr/elle-decoration/7-razloga-zbog-kojih-nam-je-potreban-dizajner-interijera/

Svatko tko se ikad upustio u horor priču zvanu adaptacija ili uređenje doma zna koliko je važno imati osobu od povjerenja koja će vam pomoći na toj odiseji. Zašto je poželjno angažirati dizajnera interijera i kako nam zapravo može uštedjeti vrijeme i novac – pročitajte u nastavku

Bilo da se radi o uređenju stana, kuće ili poslovnog prostora dizajner interijera je pravi odabir za pomoć. Mnogi misle da su dizajneri samo za bogate i slavne, ali to nije istina. Upravo suprotno. Dizajner interijera će vam uštedjeti i vrijeme i novac. Greške koje se znaju dogoditi prilikom uređenja mnogo koštaju, što novca, što nepraktičnog načina provođenja svakodnevnice. Prostor u kojem radimo ili živimo osim što estetski treba lijepo izgledati, mora biti praktičan, a veliku pozornost treba usmjeriti na iskoristivost prostora posebno kod malih prostorija. Mnogo je razloga zašto odabrati dizajnera, a ovo je samo 7 najvažnijih.

1. UŠTEDA NOVCA

Zvuči čudno? Pitate se – kako ću uštedjeti ako uz uređenje doma još trebam platiti i dizajnera?

Dizajner vam može pomoći da u okvirima svoga budžeta dođete do jednako funkcionalnih i kreativnih rješenja kao što biste došli u situaciji da imate neograničen budžet. Dizajner će vam pomoći da izbjegnete skupe pogreške koje vaš dom mogu učiniti nepraktičnim i neuglednim. Ne samo da će vam uštedjeti novac pri uređenju, nego će interijer uređen od strane dizajnera uvelike podići vrijednost vašeg doma, što će mu povećati i cijenu prilikom prodaje.

Video: Katarina Kavain

2. UŠTEDA VREMENA

Prilikom uređenja interijera gubimo mnogo vremena. Ne samo što je potrebno nadzirati radove koji se odvijaju u domu, nego je potrebno i odabrati namještaj, rasvjetu, zidne i podne obloge… Ako uzmemo u obzir da prethodno znamo što želimo, potraga za određenim može isto tako potrajati, posebno ako imamo ograničen budžet. Dizajner neće potrošiti vrijeme za istraživanje i znat će točno na kojim mjestima potražiti stvari koje su potrebne da bi se projekt realizirao.

3. STRUČNA PROCJENA

Dizajner će vam dati stručnu procjenu o prostoru te vašim željama i njihovim namjenama. Odredit će redoslijed radova kako bi se projekt što brže i preciznije završio. Stručna procjena je jako bitna u prostorima koji zahtijevaju namještaj po mjeri. Vrlo je bitno dobro projektirati namještaj kako bi bio funkcionalan i kako bi zadovoljio sve potrebe svakodnevnice, prvenstveno kad je riječ o kuhinjama.

Prije (foto: Katarina Kavain)
Poslije (foto: Katarina Kavain)

4. ŠIROKA DOSTUPNOST RESURSA

Dizajner ima na raspolaganju pojedine stvari koje nisu dostupne javnosti. Mnoga poznanstva i iskustvo će pridonijeti jedinstvenosti vašeg interijera. To može biti vrlo bitno kod poslovnih prostora, restorana ili cafe barova koji će svojim jedinstvenim dizajnom privući mnoge goste i klijente te na račun svoje jedinstvenosti postati prepoznatljivi.

5. ‘ISTRENIRANO’ OKO ZA DETALJE

Dizajner ne treba 3D vizualizaciju prostora ili vizualno vidjeti predmete jedne pored drugih kako bi uočio detalje koji ‘idu’ ili ‘ne idu’ zajedno. Dizajner ima izoštreno oko koje će ponekad spojiti stvari koje vama nikada ne bih pale na pamet, a koje će cjelokupni dojam podići na viši nivo.

6. ‘WOW EFEKT’

Dizajner vam može pomoći da dobijete WOW efekt u svom prostoru. Dizajneri su obučeni da misle drugačije i da vide konačnu sliku koju klijenti ponekad sebi ne mogu predočiti. Upravo je pogled ‘izvan okvira’ ono o čemu dizajner razmišlja po cijele dane. Ljubav prema estetici i interijerima jedan je od temelja za iskustvo koje dizajner stekne tokom svoje karijere.

Zatečeno stanje (foto: Katarina Kavain)
3D vizualizacija (foto: Katarina Kavain)
Rezultat (foto: Katarina Kavain)

7. UNOSI KARAKTER U PROSTOR

Dizajner je prije svega i umjetnik koji će vam omogućiti da vaš prostor učinite domom i da u njega unesete upravo dio sebe po kojom ste prepoznatljivi, kako bi vam boravak u njemu bio što ugodniji. Dizajner ne radi svojevoljno, radi u suradnji s vama kako bi udovoljio vašim željama.

Piše: Katarina Kavain

Foto: Profimedia, Instagram kkdesign_dizajn_interijera

Join The Discussion

Compare listings

Compare