Malena – nadrealna dizajnerska staklena kuća za odmor kao iz snova

Izvor : www.jutarnji.hr/domidizajn/interijeri/malena-ali-nadrealna-dizajnerska-staklena-kuca-za-odmor-kao-iz-snova-15336721 / Autor : D&D

Dom je umjetnički dizajniran tako da suptilno briše granice između interijera i eksterijera

Smještena u sjeverozapadnoj Nizozemskoj, u Venhuizenu, Noord-Holland je zadivljujući dom u stilu staklenika, koji je daleko od konvencionalnih kuća za odmor koje većina nas često posjećuje. Smještenu četrdeset pet minuta od Amsterdama, slatku malu staklenu kuću dizajnirao je 2020. nizozemsko/njemački par Marielle i Tobias, a može se iznajmiti i na Airbnbu. Ako uspijete pronaći mjesto za rezervaciju!

image

@familiebuitenhuys

Dom je umjetnički dizajniran tako da suptilno briše granice između interijera i eksterijera, stvarajući tako prostor obasjan suncem, kojem je prirodno svjetlo njegov najbolji dodatak. Budući da prozirne staklene stijene doma i staklenička fasada plijene najviše pažnje, dizajneri su odlučili ukrasiti dom s minimalnim namještajem i neutralnom paletom, a istovremeno omogućuje da prostor bude otvoren, slobodan i dinamično privlačan. To također pomaže da dom izgleda veći nego što jest!

image

@familiebuitenhuys

image

@familiebuitenhuys

image

@familiebuitenhuys

Staklena kuća ima spavaću sobu otvorenog plana koja gostima omogućuje da udobno spavaju pod zvijezdama. Također sadrži i kamin koji održava prostor toplim i udobnim tijekom zimske sezone. Obrada prozora u domu svedena je na minimum. Prozore krase jednostavne bijele zavjese, koje pružaju privatnost prostoru, a ujedno omogućavaju obilato strujanje svjetlosti kroz dan.

image

@familiebuitenhuys

image

@familiebuitenhuys

Dom stvara nadrealnu unutarnju i vanjsku vezu sa svojim prozirnim zidovima, čime doista podiže definiciju života na otvorenom. U skladu s današnjim trendovima, kuća za odmor je ono što bismo nazvali “dizajnerskim staklenikom”, a predviđa se da će dizajnerski staklenici biti jedan od najinovativnijih i najuzbudljivijih trendova. Čini se da sve više ljudi želi ostati u domovi opremljeni modernim sadržajima, a istovremeno imaju estetiku okrenutu prirodi, a ova malena staklena kuća zasigurno spaja ove dvije osobine na veličanstven način! Ne znamo za vas, ali zaspati pod noćnim nebom, u ugodnoj maloj staklenoj kući, nam zvuči kao odličan odmor.

Join The Discussion

Compare listings

Compare