Nova Zara Home kolekcija podsjeća nas na idealan odmor na Mediteranu

Zara Home poznata je po svojim kolekcijama. Osim najpoznatijih poput Gardening, Beachwear i Picasso kolekcija one kojima se mi najviše veselimo su Zara Home Stories kolekcije. Ove kolekcije Zara Home je uvela početkom prošle godine, a mi ih naprosto obožavamo. Sam koncept stvoren je na premisi da se kroz njih pričaju razne priče, tako primjerice imamo serijal Visual Diaries u kojem zavirimo u domove raznih fotografa. Kroz njihov objektiv prikazana je priča u koju su uvršteni Zara Home predmeti.

Zara Home kolekcija podsjeća nas na magično ljeto

Ova kolekcija inspirirana je Villom Castelluccio. Ova vila nalazi se malo izvan grada Ceglie Messapica u Pugliji, a savršena je mediteranska oaza. Inače, vila je izgrađena 1920-ih, a prije nekoliko godina je obnovljena i pretvorena u tradicionalno utočište. Ova vila predstavlja pravu  mediteransku oazu okruženu morem i maslina.

Sam strukturni okvir vile nije mijenjan, odnosno sačuvana je izvorna građevina. Vanjski prostori dizajnirani su tako da maksimalno iskoriste toplu klimu i ruralni pogled. Cijela Zara Home kolekcija inspirirana je ovom prekrasnom vilom. Možemo pronaći dekorativne predmete poput vaza, tanjura, čaša i pribora za jelo, ali isto tako u kolekciji su dostupne vanjske klupe, stolice i jastuci za vanjski namještaj. Ova kolekcija podsjeća nas na uživanje u toplim ljetnim danima, a vi ju možete potražiti na Zara Home službenoj web stranici.

Foto: Zara Home

Join The Discussion

Compare listings

Compare