Pronašli smo najljepše drvene stolice i naslonjače koji će uljepšati svaki prostor

https://www.journal.hr/kultura/umjetnost-i-dizajn/drvene-stolice-koje-ce-uljepsati-prostor/
PIŠE: GABRIJELA CEROVEC

 

Jednostavne, bezvremenske, praktične i moderne. Sve to opisuje namještaj koji nam je potreban za svakodnevnu uporabu. Iako možda ne razmišljamo pretjerano o njima, drvene stolice mogle bi biti pravo osvježenje koje treba vašoj dnevnoj sobi ili spavaćoj sobi. Jednostavan je to dio namještaja koji u kombinaciji s raznim tkaninama može biti izvrstan dodatak svakom prostoru. Budući da bi neki ljudi možda više voljeli povremeno sjesti na stolicu s ravnijim i uspravnijim naslonom, izvrstan je način da se upotpuni dnevni boravak u kojem se već nalazi tapicirana fotelja ili baršunasti naslonjač.

 

Stolice koje vraćaju u neka prošla vremena

Drvene stolice sa zanimljivim dodacima također su zgodan način da se razbije monotonija i unese dašak duha prošlosti u pretjerano sterilan prostor. Uvijek je zanimljivo pratiti trendove u dizajnu interijera, a u tome nam najviše pomažu društvene mreže na kojima svakodnevno nalazimo inspiraciju. Ljeto je tako vrijeme koje volimo provesti odmarajući, čitajući pa je to i pravo vrijeme da odaberemo idealnu stolicu u kojoj ćemo uživati i u kojoj će nam biti udobno. Naravno, one mogu biti izrađene od različite vrste drva, ovisno tražite li masivnije, čvršće ili nešto jednostavnije te različite boje.

Neki od najšarmantnijih modela drvenih stolica su oni koji su inspirirani dizajnom prošlog stoljeća. One sa sobom nose jednu posebnu notu, a iako ih se najčešće povezuje s dizajnom iz prošlog stoljeća, za njima žudimo i danas. Volimo čvrste ravne linije stolica avangardne modernističke forme koja je prevladavala 20-ih i 30-ih godina prošlog stoljeća. Drvene stolice odlično će pristajati u kuhinjama i lijepo se uklopiti s ostalim drvenim površinama. No izvrsna su opcije i u spavaćim i dječjim sobama, gdje su zbog čvršćih naslona idealne za sjedenje s bebom.

retro drvena stolica

Drvo u kombinaciji s baršunom ili kožom

Baršunasti stolac ili stolac od druge tkanine može biti lijep izbor u spavaćoj sobi gdje vam može poslužiti da sjednete kada se uređujete i šminkate. Klasika i elegancija uvijek su dobra kombinacija, stoga odabirom takve stolice birate komad namještaja koji će uvijek izgledati profinjeno.

Isto tako, drvena stolica u kombinaciji s kožom (ili umjetnom kožom) vrlo je elegantna, a opet jednostavna. U prostor će unijeti jedan filmski doživljaj te etsetiku prostora podići na neku sofisticiraniju razinu.

Drvo u kombinaciji s ratanom i teddy materijalom

S crnim ili smeđim okvirom te prepoznatljivim ratan rupičastim sjedalom i širokim naslonom, klasificirana je kao lounge stolica. Svakako upečatljivi, s modernim retro prizvukom, ratan komadi daju ljetnu, toplu vibru svakoj sobi.

Kao i ratan, teddy stolice unose toplinu gdje god ju smjetili. Iako se opisom čini kao ekstravagantno rješenje, “teddy namještaj” vrlo se lako uklapa u interijere bez obzira na stil. Poput baršunastih fotelja i sofa, postaje srednišnja točka cijele sobe. Odlično se slaže s punim drvetom, jutom, kožom.

Drvene stolice i naslonjači koji će se savršeno uklopiti u vaš prostor

Drvene stolice odlično funkcioniraju u svim vrstama prostora i savršeno se uklapaju u moderan interijer. No presvučene elegantnom tkaninom, također mogu dodati dašak suvremenog stila tradicionalnijim prostorijama. Bilo da pijemo kavu ili čitamo, pronašli smo nekoliko modela predivnih i jednostavnih drvenih stolica za vaš dom.

drvena stolica
SOHO HOME
drvena stolica
SOHO HOME
drvene stolice
JULIAN CHICHESTER
drvena stolica
ZARA HOME
drvena stolica
ZARA HOME
drvena stolica
ZARA HOME
ZARA HOME
drvena stolica
ZARA HOME
drvena stolica
ZARA HOME
drvena stolica
ZARA HOME
drvena stolica
H&M HOME
drvena stolica
H&M HOME
drvena stolica
H&M HOME
dvena srtolica
JYSK
drvena stolica
JYSK
drvena stolica
JYSK
drvena stolica
JYSK
drvena stolica
JYSK
drvena stolica
JYSK
drvena stolica
IKEA
drveni naslonjač
IKEA
drveni naslonjač
IKEA

Bilo kako bilo, odlučite li se ovo ljeto na kupnju novog namještaja, nećete pogriješiti odaberete li jedan od ovih modela.

Foto: Instagram, Unsplash, SOHO HOME, Julian Chichester, ZARA HOME, H&M HOME, Jysk, IKEA

Join The Discussion

Compare listings

Compare