SAVJETI ZA UREĐENJE UNAJMLJENOG STANA: 8 prijedloga kojima možete osvježiti prostor, a pritom ne naljutiti najmodavca

Kako urediti unajmljeni stan | Elle Decoration

SAVJETI ZA UREĐENJE UNAJMLJENOG STANA: 8 prijedloga kojima možete osvježiti prostor, a pritom ne naljutiti najmodavca

AUTOR: Amadea Kovač

27.09.2022. / 12:36

Donosimo nekoliko prijedloga jednostavnih i pristupačnih izmjena koje stanodavcima ne bi trebale predstavljati problem.

IZVOR: PEXELS

Nakon tjedana i tjedana potrage, konačno ste pronašli svoj stan iz snova i odlučili ga unajmiti. Međutim, iako je čist, izgleda pomalo zastarjelo. Iako su stanodavci ponekad priča za sebe, donosimo nekoliko prijedloga jednostavnih i pristupačnih izmjena koje bi trebali odobriti.

  1. Osvježite boju

Zamislite svoj unajmlljeni stan kao prazno platno. Potreban vam je svjež temelj koji ćete nadograđivati kako biste stvorili svoj prostor iz snova. Dakle, prije nego što preselite sve stvari, obojite stan. Naravno, uz dopuštenje stanodavca.

  1. Obratite pozornost na kuhinju

Ako postoji jedan dio stana koji traži vašu punu pozornost, onda je to kuhinja. Kao najposjećenija prostorija u domu, trebala bi biti lijepa i praktična, ali mora biti i svježa. Nitko ne želi kuhati u prljavoj kuhinji.

Možete obojiti kuhinjske ormariće, ako vam stanodavac dopusti. Predlažemo neutralne boje poput bijele, sive ili tamno sive.

  1. Sakrijte kritične točke

Ponekad prekidači za svjetlo, utikači i radijatori mogu biti trn u oku iako su neophodni u svakoj prostoriji. Dakle, kako ih zakamuflirati? Primjerice, radijatore možete obojiti u crno ili bijelo, a utikače možete obojiti u istu boju kao što je vaš zid tako da se stope s pozadinom.

  1. Popravite rasvjetu

Pitate se kako jednostavno osvježiti ambijent? Jedan od najčešćih propusta pri iznajmljivanju nekretnine je rasvjeta. Obično je stara i neusklađena, zbog čega cijeli prostor može izgledati zastarjelo i tmurno. Srećom, rasvjeta je jedan od najjednostavnijih i najjeftinijih načina da uljepšate svoj dom i uvedete ga u 21. stoljeće, piše My Domaine.

Dizajneri interijera savjetuju da “uspostavite hijerarhiju rasvjete”, a predlažu korištenje podnih i stolnih lampi koji smanjuju razinu svjetla na ljudsku razinu.

  1. Transformirajte kupaonicu

Kupaonice mogu biti nezgodne za preuređivanje, pogotovo ako imate ružne pločice. Ovo je mjesto u kojem svakodnevno uljepšavamo, čistimo i njegujemo svoje tijelo, pa bi i ono trebalo izgledati lijepo i čisto. Za jednostavno i jeftino uređenje dizajneri interijera predlažu svježu, čistu posteljinu, keramičku vazu s cvijećem ili zelene detalje. Kada imate posla s neuglednim pločicama, savjetuju da stvorite neutralnu pozadinu pomoću zavjese za tuširanje i prostirke.

 

  1. Dodajte umjetnine

Stanodavci ponekad ne dopuštaju podstanarima da na zidove dodaju onoliko umjetnina koliko bi željeli. Ponekad možete zaobići to pravilo nabavljanjem manjeg čavla za umjetnine, a kada dođe vrijeme za iseljavanje, tu je rupicu zaista lako popuniti.

Ako ne želite uznemiriti svog stanodavca, možete biti domišljati s načinom na koji izlažete svoje umjetnine. Uopće ih ne morate objesiti na zid, već ih umjesto toga položite na pod ili na policu za knjige.

 

  1. Zamijenite stare rolete

Ako postoji jedna stvar koja može postarati sobu, onda su to rolete. Boja, materijal i stil mogu uništiti vašu estetiku, ali postoji jednostavno rješenje za skrivanje – zavjese.

  1. Završni detalji

Dizajneri interijera obožavaju prigušena svjetla koja stvaraju opušteniju atmosferu u stanu. Za prostorije koje najčešće posjećujete predlažu i obnavljanje ručki jer ne želite štedjeti na predmetima koje dodirujete svakog dana.

Join The Discussion

Compare listings

Compare