SEOSKA IDILA U BLIZINI PARIZA: Vodimo vas u dizajnersku kuću koja spaja tradiciju i novi francuski chic

 

Staru seosku kuću poznata je dizajnerica Sarah Poniatowski pretvorila u udoban i moderan dom ispunjen svjetlošću. Suvremeni stil njezinog brenda Maison Sarah Lavoine savršeno se sljubio s tradicijom

 

 Inspirativan interijer ruralne kuće u Francuskoj okupan je svjetlošću
IZVOR: PRESS

Kad vam je otac direktor Voguea, a majka dekoraterka, jednostavno ste predodređeni za svijet ljepote, elegancije, mode i dizajna. Takav je barem bio slučaj sa Sarah Poniatowski, francuskom dizajnericom koja je prve projekte uređenja realizirala 2000., a dvije godine poslije, dok je još bila udana za pjevača Marca Lavoinea i nosila njegovo prezime, pokrenula je studio za arhitekturu i dizajn interijera Maison Sarah Lavoine.

 

‘Vrlo sam rano shvatila da je važno imati vlastitu čahuru, utočište u kojemu se osjećamo dobro i naš je odraz’, otkriva je dizajnerica koja je od samih početaka razvijala vlastiti, istodobno bezvremeni i suvremeni stil koji odiše elegancijom. Godine 2012. pokrenula je i liniju namještaja te predmeta za dom, a projekti uređenja komercijalnih i rezidencijalnih interijera koji su uslijedili pokazali su da je njezin dizajnerski koncept pun pogodak. Izbor materijala, poigravanje bojama i svjetlost tri su ključna elementa od kojih polazi u svojim projektima.

 Kreativno uređena terasa
Igra detaljima: Sarah veliku pozornost posvećuje detaljima kojima podiže cijelu priču. Stolići s uzorkom šahovske ploče efektno razbijaju jednoličnu linearnost dasaka od kojih su izrađeni naslonjači, stolci za noge i terasa ispred kuće

IZVOR: PRESS

 Uređenje terase s Acapulco stolcima
Dizajn&vintage: Kultni naslonjač Acapulco i vintage stolac primjer su spoja modernog i tradicionalnog koji se provlači cijelim interijerom. Tanke metalne noge i sjedalo Acapulca usklađeni su sa šipkama ograde na terasi na katu

IZVOR: PRESS

 

Sintetička vlakna, plastika i svi drugi materijali koji zagađuju okoliš strogo su zabranjeni u Maisonu Sarah Lavoine u kojem nisu nimalo skloni razmetanju i napadnosti. ‘Upotrebljavam jednostavne, prirodne i bezvremene materijale poput drveta, kamena, cigle, ratana i lika te s njima kombiniram one sofisticiranije kao što su mjed ili lak. Zatim bojom dodajem sjaj, identitet. Puno pozornosti posvećujem svjetlosti, igram se odrazima i ogledalima vizualno povećavam prostorije’, otkriva dizajnerica o čijem pristupu interijerima svjedoči i projekt preuređenja stare seoske kuće udaljene sat vremena vožnje od Pariza.

 Uređenje kuće u Francuskoj

 

 Spavaća soba u rustikalnom stilu

Sarah se ogledalima često služi kako bi povećala prostor koji nastoji učiniti protočnim, kao što je vidljivo iz spavaće sobe s kupaonicom.

IZVOR: PRESS

 Retro uređena kupaonica
Starinska željezna kada i miješalica s tušem, donji dio zida u bijeloj drvenoj oblozi i cementne pločice odišu duhom prošlosti, a kao suvremeni, profinjeni kontrapunkt postavljen je tabure Léo iz Maison Sarah Lavoine.

IZVOR: PRESS

 

Vlasnici su željeli udoban, topao dom koji zrači gostoljubivošću, ali mu ne nedostaje elegancije, moderan interijer koji neće narušiti šarm vremešnog zdanja. Želeći sačuvati izvorno seosko ozračje, a istodobno se poigrati tradicijom i dati joj suvremeni pečat, Sarah je odlučila zadržati i istaknuti autentične građevinske elemente poput stropnih greda, pločica od terakote u kuhinji te onih cementnih u kupaonici, gdje je ostavila i za tu vrstu arhitekture tipičnu bijelu drvenu oblogu na donjoj polovici zida.

 Otkrivene grede u interijeru
Izvorni elementi: Drvene grede i pod od terakote dio su izvorne arhitekture seoske kuće, a Sarah ih je namjerno ostavila uspješno spojivši autentične, rustikalne elemente s namještajem modernog dizajna i elegantnog izgleda

IZVOR: PRESS

 Spoj tradicije i suvremenog dizajna u kuhinji
Glavna kuhinja s otokom okruženim barskim stolcima primjer je dobre usklađenosti elemenata izvorne seoske arhitekture i suvremenog dizajna, pa su se tako i viseće svjetiljke Bianca Maisona Sarah Lavoine sjajno uklopile među otkrivene drvene grede, oživjevši strop svojim oblikom i bojama

IZVOR: PRESS

 Spoj tradicije i suvremenosti u interijerima

IZVOR: PRESS

 Retro uređenje kuhinje
Keramičke pločice u moderno opremljenoj manjoj kuhinji s ugradbenim štednjakom evociraju tradicionalno seosko ognjište. Drvene elemente po mjeri su izradili mjesni obrtnici služeći se lokalnim materijalima.

IZVOR: PRESS

 

Budući da je mnogo toga trebalo obnoviti, a nešto i napraviti po mjeri, prilikom preuređenja usko je surađivala s lokalnim obrtnicima koji se u radu koriste materijalima iz tog kraja. Kako bi prostor bio što svjetliji i prozračniji, odlučila se za velike prozore, staklena vrata i zidnu stijenu u dnevnom boravku čime je u kuću unijela dobre sunčane vibracije dodatno naglašene bojama, materijalima i teksturama. Priču je zaokružila pažljivim izborom namještaja, a dio nosi i njezin potpis, dobivši savršen spoj tradicionalnog i modernog, rustikalnog i profinjenog. Seosko utočište koje osvaja udobnošću i elegancijom.

 Uređenje dnevnog boravka
Temeljna filozofija brenda Maison Sarah Lavoine jest upotreba isključivo prirodnih materijala poput drveta i lika te njihovo kombiniranje s onim sofisticiranijima, u ovom slučaju lakiranim stolićem i finim tkaninama tepiha i jastučića. Koloristički akcenti također igraju važnu ulogu u oblikovanju konačnog ugođaja.

IZVOR: PRESS

 Kako urediti blagovaonicu zanimljivim detaljima
Kad posegne za razigranim ukrasnim detaljima, poput kolekcije šešira na stubištu i fotografija kojima je prekriven zid manje, intimnije blagovaonice, Sarah zna pronaći pravu mjeru i izbjeći pretjerivanje koje bi narušilo željeni dinamičan, ali skladan ugođaj

 Uređenje stubišta

IZVOR: PRESS

Join The Discussion

Compare listings

Compare