Internacionalni uspjesi domaćeg dizajna

Izvor: Internacionalni uspjesi domaćeg dizajna – vizkultura.hr / vizkultura.hr

Niz domaćih dizajnerskih studija posljednjih su dana izborili priznanja na međunarodnim strukovnim natjecanjima. Tako su studiji SondaSizeTumpić/Prenc i Clinica Studio u suradnji Vladimirom Končarom, s ukupno šest svojih projekata, izborili ulazak u finale za dizajnersku nagradu European Design Awards, a zagrebački studio Mireldy osvojio je prvo mjesto na prestižnom natjecanju Dieline Awards za najbolji dizajn etikete piva.

 

 

*Studio Sonda, Berba (lijevo); Studio Size, pakiranje brašna Farina (desno)

 

*Studio Tumpić/Prenc, Otkrivanje mikrokosmosa biodinamičkih vina (lijevo); Studio Size, vina VK (desno)

 

Ugledno godišnje priznanje europskim dizajnerima za izvrsna ostvarenja u području komunikacijskog dizajna, Europske nagrade za dizajn (European Design Awards), dodijelit će se 12. lipnja, i to na online svečanoj dodjeli. O finalistima i nagradama odlučuje žiri u čijem su sastavu zagrebački kustos i voditelj HHD galerije Marko Golub (Hrvatska), urednik Eye Magazinea John L. Walters (Ujedinjeno Kraljevstvo), Petra Černe Oven (Slovenija), Julia Kahl (Njemačka), Mitya Kharshak (Rusija), Ana Gea (Španjolska), Esen Karol (Turska), Jonathan Pierini (Italija), Brigitte Willinger (Austrija) i Freek Kroesbergen (Nizozemska).

 

*Clinica Studio + Vladimir Končar, postav izložbe “Od imaginacije do animacije: Šest desetljeća Zagreb filma”

*Studio Sonda, 100% COVID Free putovanje

 

Studio Sonda finalist je u dvije kategorije, u kategoriji Serija plakata za rad 100% Free Covid Journey Posters, te u kategoriji Korporativna ilustracija za rad BerbaStudio Size u finalu je također u dvije kategorije, u kategoriji Pakiranje hrane i pića za ambalažu brašna Farina (o kojoj smo pisali ovdje) te u kategoriji Pakiranje alkoholnih pića za Vina VK (projekt smo predstavili ovdje). U istoj kategoriji natječe se i Studio Tumpić/Prenc s radom Otkrivanje mikrokosmosa biodinamičkih vinaClinica Studio (s kojim smo nedavno razgovarali) u suradnji s Vladimirom Končarom ušao je pak u najuži izbor za nagradu u kategoriji Dizajn izložbi s projektom dizajna postava izložbe Od imaginacije do animacije: Šest desetljeća Zagreb filma u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu.

 

 

*Studio Mireldy, Fuerst Wiacek

 

Prvo mjesto na prestižnom američkom natjecanju Dieline Awards 2021 Presented by Adobe u kategoriji Beers, Ciders, Hard Seltzer & Malt osvojio je design studio Mireldy na čelu s art direktoricom, dizajnericom i ilustratoricom Imeldom Ramović, i to za dizajn etiketa berlinske craft pivovare Fuerst Wiacek (o kojem smo pisali ovdje). Ovogodišnja konkurencija bila je iznimno jaka, budući da je bilo prijavljeno oko 1.600 radova. Međunarodni žiri stručnjaka prepoznao je i nagradio rad studija Mireldy koji je zlato na Dieline Awardsima dodao u svoju bogatu kolekciju međunarodnih priznanja.

Nagrada Dieline jedno je od najvećih dizajnerskih natjecanja koje svake godine dodjeljuje priznanja za najbolju ambalažu na globalnoj razini. Radove ocjenjuju renomirani stručnjaci u području pakiranja, dizajna, brandinga i potrošačkih proizvoda, a radove se evaluira prema kreativnosti, inovativnosti, tržišnom potencijalu i izvedbi.

“Cilj Fuerst Wiacek Berlin pivovare bio je ponuditi drugačiji, intenzivniji doživljaj okusa i užitka svim beer loversima, a njihova piva nastaju spajanjem pomno odabranih, kvalitetnih sastojaka te potiču na istraživanje i kreativnost. Zato je i naša intencija bila da tu strast stvaranja i želje za inovativnošću prenesemo na oblikovanje etiketa koje na jedinstven način pričaju priču svakog pojedinog piva”, pojasnila je Imelda Ramović. “Unikatnim ilustracijama dočarali smo različite atmosfere i okuse čime je dodatno naglašen doživljaj kojeg prati konzumacija Fuerst Wiacek piva, a svaka limenka tako postaje malo umjetničko djelo za sebe – kako iznutra, tako i izvana.”

 

Izvor : Internacionalni uspjesi domaćeg dizajna – vizkultura.hr/ vizkultura.hr

Join The Discussion

Compare listings

Compare