Vrijeme je za promjene u interijeru: Zelena će donijeti dašak optimizma i osvježenja

Simbolizira harmoniju i rast, opušta i daje osjećaj sigurnosti… Duboka zelena s razlogom je hit boja u uređenju interijera

Zelena u interijeru IZVOR: UNSPLASH

Zelenu u interijeru ne bismo nazvali trendom već evergreenom (pun intended). Jer kako bi boja koja simbolizira prirodu, sigurnost, rast i harmoniju uopće mogla izići iz mode?

Zelena boja opušta, revitalizira, umiruje, ali ujedno poboljšava koncentraciju i kreativnost. Stoga je poželjan odabir za radne sobe jer stimulira te istovremeno nudi opuštajuću plohu na kojoj možemo odmoriti oči od gledanja u ekran. No zelena je izvrsna i u drugim prostorijama: kupaonicama, kuhinjama, dnevnim boravcima – kao akcent ili detalj, ali i kao glavna tema pojedine prostorije.

Najlakši način za unošenje malo zelenila u interijer jest pomoću biljaka, ali donosimo još nekoliko cool ideja za osvježenje prostora.

Zeleni kauč

Veliki, mekani, baršunasti kaučevi koji ostavljaju dojam odmaranja na mahovini pravi su statement komad u svakom interijeru, bez obzira na to jeste li minimalisti, maksimalisti, modernisti ili tradicionalisti.

 

 

 

Zeleni zidovi

Nijanse zimzelene ili malahita daju dubinu prostorijama, a odlično se slažu s bijelom, sivom i neutralnim nijansama poput bež, konjaka… Za efekt topline, osobito u zimskim mjesecima, uz zelene zidove pristajat će boje crnog vina i zlatni detalji. Dojam prirode u interijeru postići ćete prirodnim materijalima drveta, trstike, bambusa…

Zeleni zid IZVOR: UNSPLASH 

 

Zeleni akcenti

Ako se zeleni kauč ili zidovi čine kao preveliki zalogaj, te prirodne nijanse možemo inkorporirati kroz detalje. Posteljina za miran san, a ukrasni stol, stolci ili grafike dat će svakoj prostoriji dozu profinjenosti koja opušta.

 

 

 

 

Join The Discussion

Compare listings

Compare