Zapanjujući minimalistički nordijski hotel iz najnovije epizode serije “Succession”

Izvor : www.grazia.hr / * Autor : Tena Razumović Žmara  

Juvet Landscape Hotel

U šumi breza, između zapjenjene i jako žive i dinamične rijeke i visokih planina nalazi se Juvet Landscape Hotel. Točnije; hotel se nalazi ispod UNESCO-vog Geiranger Fjorda, a do kojeg vodi dramatična cesta Trollstigen duž norveške obale. Hotel je dovršen i otvoren 2010. godine, a potpisuju ga Jensen & Skovdin Architects. Hotel može smjestiti 24 osobe u minimalistički određenim krajobraznim sobama, tzv. ptičjim kućama i u četverokrevetnoj kolibi “Skrivarstua” tj. “Writer’s Lodge”. Duž obale rijeke hotel ima i kupelj s parnom sobom i hidromasažnom kadom koja je sa staklenom stijenom zapravo “spojena” s krajolikom.

Hotel je projektiran i izgrađen sa željom da što manje zadire u prirodu, tj. da se što je više moguće stopi s njom, a da je istovremeno jedno vrhunsko arhitektonsko djelo najviše razine luksuza. Od svog otvorenje osvaja nagrade i svako malo se pojavljuje u stručnim časopisima o arhitekturi i putovanjima. No, izgleda da svoj najveći doseg ipak ima kroz televiziju i serije.

Iako svojim gostima omogućuje maksimalnu dozu luksuza i neometanog odmora i uživanja u prirodi, ovaj hotel je zapravo skriveni dragulj za meditativan odmor uz rijeku. S druge strane, za sve one avanturističkog duha hotel nudi razne sadržaje od raftinga, hikinga do turnog skijanja. Za ljubitelje prirode postoji nekoliko opcija planinarenja ili možda penjanja ili korištenja zip linea u obližnjem parku. Juvet se nalazi na poznatoj norveškoj slikovitoj ruti; između fjorda Geiranger, koji je pod zaštitom UNESCO-a, i dramatične ceste i vidikovca Trollstigen. Istovremeno meditativan i dinamičan, sjajnog dizajna i arhitekture donosi najbolje od ljudskih vještina i znanja i moćne prirode, a sve za maksimalan luksuzni doživljaj.

Fotografije: Succession/HBO, Juvet Landscape Hotel

Video: Juvet Landscape Hotel

Join The Discussion

Compare listings

Compare